keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kolmas kuvauspäivä ja jälkiäänitys (Oulu)

Ruumissaaren kuvaukset saateltiin loppuun 13.9 niin dramaattisissa merkeissä, ettei ketään olisi yllättänyt mikäli kyseessä olisi ollut epäonnen perjantai sateisen maanantain sijaan.

Päivän ulkokuvaukset toteutettiin tihkuisessa matalapaineessa, mutta korkealla mielialalla. Ensimmäinen vastoinkäyminen tapahtui heti kun kamera käynnistyi - toisin kuin kohtauksessa käytettävä auto. Kellään työryhmästä ei onnistanut käynnistyksen kanssa, mutta onneksi olimme parkkeeranneet jo tarvitsemaamme paikkaan.


Kohtauksen jälkeen riensimme naapuriin Tuiran asukastuvalle kuvaamaan vanhainkotiosuutta. Jouduimme värjöttelemään reippaan vartin sateessa laina-avaimen temppuillessa toisen lukon kanssa. Ratkaisu löytyi lopulta kolmen työryhmäläisen hartiavoimista ja ovi pimeään asukastupaan saatiin auki, onneksi vain hieman myöhässä.

Saimme kohtaukset purkkiin minuutilleen varausaikamme päätteeksi. Jäljellä oli kuitenkin vielä auton työntäminen parkkipaikalta viereiselle huoltoasemalle. Kiitos vielä kaikille jotka auttoivat!

Koettelemukset eivät olleet kuitenkaan ohi vielä päivän loputtuakaan. Kävi ilmi, että vuoden uskollisesti palvellut mikrofonimme ei ollut kestänyt elokuvamaailman stressiä ja sanonut sopimuksensa irti juuri ennen kuvausta. Sovimme siis seuraavalle päivälle näyttelijöiden kanssa vielä yhden kokoontumiskerran, jolloin dubbasimme kaikki päivän kuvausten repliikit (Season of the Villainin bloopersit nähneet muistanevat luotettavan Elin-A:n?).

Mutta - toivottavasti näitä kaikkia sattumuksia vielä joskus tulevaisuudessa lämmöllä ja kiitollisuudella (että ne ovat takana). Ehkäpä jo ensi perjantaina kun Studio Korppikela kokoontuu viettämään 3-vuotissyntymäpäiviään. Onnea meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti